WebKit släpper stöd för Web Push på iOS och iPadOS

De kommande releaserna av iOS 16.4 och iPadOS 16.4 kommer fullpackade med hela 135 nya WebKit-features, förklarar en ny artikel på WebKit Blog.

Den största uppdateringen är stödet för Web Push för webbapplikationer som användare lagt till på sin hemskärm. Användare har tidigare kunnat lägga till webbapplikationer som de snabbt vill få tillgång till direkt på hemskärmen.

Web Push gör det möjligt för webbutvecklare att skicka push-meddelanden till sina användare med hjälp av Push API, Notifications API och Service Workers.

Webappar som lagts till på användarens hemskärm kommer att kunna begära behörighet att skicka push-meddelanden, exempelvis genom att trycka på “Prenumerera” på en knapp i webbapplikationen. Användaren kommer i efterhand kunna hantera dessa behörigheter per webapplikation i sina aviseringsinställningar, precis som för övriga appar på sin iPhone och iPad.

Push-meddelandena kommer att fungera precis som övriga native-appar på iOS och iPadOS och dyka upp på låsskärmen, notiscenter (Notification Center) samt på Apple Watch (om parad med iPhone).

Redan i höstas släpptes stöd för Web Push för Safari 16.1 och även denna nya release för iOS och iPadOS följer W3Cs standarder för Web Push.

Nyheter